HORREN

Raamhorren


Een raamhor is een bijna onzichtbare en zeer effectieve oplossing om insecten buiten te houden. Onze raamhorren zijn verkrijgbaar in alle soorten en maten en zijn geschikt voor ieder raam. Voor insectenwering voor een dakraam, draaikiep-raam, schuifraam of draairaam ben je bij Mertens-Hermanns aan het juiste adres.


horren

Vaste raamhorren

Draait je raam naar binnen open, dan is een vaste hor de beste oplossing. Deze hor wordt buiten voor het raam geplaatst, zodat deze niet meedraait als je het raam opent. Bang dat je kozijn beschadigd raakt hoef je niet te zijn. Afhankelijk van het type kozijn wordt er bij de bevestiging gebruik gemaakt van rvs-haakjes, veerpennen of een klembevestiging. Wil je een hor die toch deels open kan, bijvoorbeeld om een dekbed te luchten? Kies dan voor een raamplisséhor

Rolhorren

Wil je een hor voor een dakraam of een raam dat naar buiten open draait? Kies dan voor een rolhor. Je schuift deze hor zelf heel makkelijk naar boven en beneden. Of kies voor een luxere variant: een elektrisch bedienbare rolhor! Dit is ook erg handig als je de hor voor een heel groot raam plaatst. Natuurlijk kun je een rolhor ook voor naar binnen draaiende ramen plaatsen. Ook prettig: in de winter kun je de rolhor gewoon laten zitten.

Deuren

Plisséhordeur

De meest populaire variant is de Japanse plisséhordeur die, net als bij plisségordijnen, bestaat uit zig-zag geplooid materiaal. Je kunt kiezen voor verschillende soorten geplisseerd horrengaas, dat sterker is dan vlak gaas maar je kijkt er ook minder goed doorheen. Of het nu gaat om een enkele deur, een dubbele deur of een schuifpui: een plisséhordeur kan bijna altijd. Handig is dat deze deur in iedere positie open blijft staan. Loop je dus veel tussen keuken en terras heen en weer, dan hoef je de hordeur niet iedere keer opnieuw te openen.

Pendelhordeur

Je kent dit type deur vast wel uit een western film of uit restaurants; de pendeldeur heet ook wel een saloondeur en gaat naar beide kanten open. Deze hordeur sluit automatisch en is vooral praktisch voor deuren die vaak gebruikt worden. De pendeldeur is dan ook ideaal als je huisdieren of kleine kinderen hebt. Heb je je handen vol met drankjes of een wasmand? Met een zacht tikje tegen de schopplaat is de deur makkelijk te openen.

Scharnierhordeur

De scharnierdeur heeft dezelfde kenmerken als een pendeldeur, maar deze opent slechts naar een kant. Je kunt voor je huisdieren een honden- of kattenluik in laten bouwen, zodat zij ook weer naar binnen kunnen. Al kun je in dat geval – zowel qua prijs als gebruiksgemak – beter voor een pendeldeur kiezen. Kies in beide gevallen voor petscreen, ook wel huisdierengaas genoemd. Dit gaas is bijzonder sterk en bestand tegen de scherpe nagels van je huisdier.

Schuifhordeur

De schuifhordeur heeft veel weg van de plisséhordeur maar zorgt voor een betere ventilatie en je kunt er beter doorheen kijken. Ook is de schuifhordeur voor grote oppervlakten geschikt, zoals een schuifpui in de woonkamer. Zo kunnen schuifhordeuren tot 2 meter in breedte en 3 meter in hoogte geplaatst worden! Is je deur breder? Dan kun je twee schuifelementen plaatsen die je naar elkaar toe schuift.