ZONWERING

[image_slider_no_space images=”39,38″]

Plissé’s / Duette’s

plisse2

 

Plissé of DUETTE raamdecoratie zorgt voor een perfect samenspel tussen zon en zonwering. Want ook al is licht in huis vaak je grootste vriend, soms kan het ook je grootste vijand zijn

Verkoelend in de zomer, warm in de winter

DUETTE shades hebben een unieke honingraatstructuur. Dit ziet er niet alleen luxe uit, het heeft ook nog een bijzondere functie. De honingraat werkt isolerend, waardoor bijna de helft minder warmte verloren gaat bij het raam. Daarmee bespaar je heel veel op je energierekening in de winter. In de zomer zorgen de DUETTE shades ervoor dat de warmte lekker buiten blijft en mooi licht naar binnen komt, want je kunt zelf bepalen hoe open of dicht je je shades wilt hebben.

DUETTE shades zijn er in prachtige stoffen en in bijna elke kleur die je je kunt bedenken. Je kunt kiezen uit meerdere verschillende transparanties. Hierdoor kan je voor elke kamer een andere transparantie kiezen en toch dezelfde kleur voor de ramen hangen. De kleur van je raamdecoratie heeft invloed op de kleur van het licht dat binnenkomt in huis. Zorg ervoor dat je voor een licht interieur kiest voor raamdecoratie in een warme kleur – het liefst met een rode of gele ondertoon. Dan schijnt thuis de zon ook op een regenachtige dag

Jaloezieën

Jaloezieën zijn een sfeervolle en veelzijdige vorm van binnenzonwering. Ze bestaan uit horizontale lamellen die verstelbaar zijn. Hierdoor kun je zelf de lichtinval regelen en doseren, waardoor je kunt genieten van natuurlijk licht met tegelijkertijd privacy en zonwering. De breedte van de lamellen heb je zelf in de hand. Kies bijvoorbeeld voor smalle lamellen van 16mm, 25mm of 35mm of kies juist voor bredere, robuuste lamellen van 50mm of zelfs 70mm.

Samenstelling

Bij jaloezieën is er veel keuzevrijheid. De jaloezieën komen in veel verschillende variaties. Dit is erg gunstig, want zo kun je de jaloezieën perfect laten aansluiten op jouw interieur. Je kunt bijvoorbeeld zelf kiezen voor het materiaal, de kleur en de afwerking van de jaloezie. Je kunt kiezen uit drie soorten materialen: hout, aluminium, stof en PVC. Het materiaal hangt samen met de uitstraling van de jaloezie. Kies bijvoorbeeld voor retro houten jaloezieën of voor strakke en moderne aluminium jaloezieën.

Sfeer

Als je jaloezieën kiest die goed aansluiten op uw interieur, kunnen ze erg sfeervol zijn. Door de lamellen kun je het buitenlicht op een gefilterde manier naar binnen laten schijnen. Deze lichtinval zorgt voor een knusse sfeer in huis. Belangrijk tijdens het kiezen van de juiste jaloezieën is om rekening te houden met de stijl van jouw woning. Heb je een warm en klassiek interieur? Dan kunt u bijvoorbeeld het beste kiezen voor houten of stoffen jaloezieën. Aluminium jaloezieën passen juist weer goed bij een strak en modern interieur.

Luxaflex en andere merken

Jaloezieën worden in de volksmond vaak Luxaflex genoemd. Dit is echter geen soortnaam voor jaloezieën, maar slechts een merknaam. Het is niet gek dat dit door elkaar wordt gehaald, aangezien Luxaflex de eerste fabrikant was die in 1951 horizontale aluminium jaloezieën op de markt bracht en inmiddels nog steeds marktleider is in Nederland op het gebied van binnenzonwering en raamdecoratie. Naast Luxaflex zijn er veel andere merken die jaloezieën aanbieden, zoals Toppoint en MHZ.

Shutters

Als je jaloezieën mooi vindt, kunt u ook eens kijken naar de mogelijkheden voor shutters. Shutters bestaan, net als jaloezieën, uit verstelbare lamellen. De shutters worden echter niet opgerold, maar kunnen als luiken naar binnen toe opengeklapt worden. Shutters kunnen aan de binnenkant en aan de buitenkant van uw ramen worden geplaatst. Hierbij is het wel belangrijk dat je kiest voor het juiste materiaal. Voor buitenshutters is het namelijk van belang dat je kiest voor een sterk materiaal, zoals hardhout of aluminium. Shutters staan bekend om hun knusse en authentieke uitstraling.

Rolgordijnen

rolgordijnsysteembak

Rolgordijnen zijn net als ‘normale’ gordijnen in heel veel kleuren en structuren verkrijgbaar. Daarom zijn ze goed met elkaar te combineren en verhogen de sfeer in de kamer. Kies je voor een exemplaar in één zachte tint, dan kun je deze geweldig combineren met kamerhoge in-betweens met een grafische print. Verticale strepen in je rolgordijn of in-betweens versterken het effect van hoogte. Bedenk je ook goed hoe verduisterend de rolgordijnen moeten zijn: transparante rolgordijnen laten meer licht door dan rolgordijnen in black-out stof.

Lamellen

lamellen1

Waarom lamel-gordijnen helemaal van nu zijn… 

Denkt je bij lamellen aan een jaren ’80 kantoorgebouw? Dat was vroeger. Inmiddels zijn lamellen helemaal je-van-het. Lamellen en gordijnen maken je huis volwassener en moderner, of juist knusser en warmer.

Lamellen, wat zijn dat nou eigenlijk? Helaas bestaat er geen eenduidige beschrijving, maar over het algemeen denkt men bij lamellen aan de bredere, verticale latten. De smalle, horizontale varianten worden gezien als jaloezieën (shutters). Vroeger (in de jaren ‘70/’80) zag je lamellen eigenlijk alleen in kantoorgebouwen, maar tegenwoordig bestaan ze er in allerlei soorten en maten en zijn ze eigenlijk onmisbaar ter aanvulling van de gordijnen in een modern, chic interieur.

Voordelen van lamellen

Het grootste voordeel van lamellen is de mogelijkheid om licht, lucht en warmte te doseren. Wil je veel licht? Schuif ze helemaal naar de zijkant en hoppa; je hele raam gaat volledig open. Hallo licht!

Laat ze opengeklapt voor het raam hangen als je het licht wilt doseren.

Veel mensen zien tegen het schoonmaken van de latten op, maar dat valt best mee. Tegenwoordig zijn er zelfs wasbare lamellen.

DUO Rolgordijnen

rolgordijn3

Wat zijn duo rolgordijnen?

Duo rolgordijnen bestaan, anders dan standaard rolgordijnen, uit twee verschillende soorten stof. Transparante, doorschijnende banen en gekleurde, ondoorzichtige banen bewegen horizontaal over elkaar heen. Door middel van een ketting reguleer je hoe de banen over elkaar heen vallen en dus hoeveel lichtinval en inkijk je toestaat in de kamer.

Wat is het voordeel van duo rolgordijnen?

Naast dat een duo rolgordijn een luxere uitstraling geeft aan raamdecoratie, hebben duo rolgordijnen als grootst voordelig effect dat je er de lichtinval heel goed mee kunt reguleren. Ook in de meest open stand geeft een duo rolgordijn al enige vorm van bescherming tegen inkijk en dus privacy. Daarnaast zijn er spectaculaire patronen mogelijk wat van eenvoudige raamdecoratie een kunstwerk maakt. Een mooie combinatie van functionaliteit en decoratie dus.

Waarmee combineer ik duo rolgordijnen?

Waar duo rolgordijnen al veel lichtinval en inkijk beperken, kun je eindeloos materialen aan je raamdecoratie toevoegen. In een slaapkamer kan het fijn zijn om black-out overgordijnen toe te voegen, zodat je in alle rust in een verduisterde ruimte slaapt. In een grote woonkeuken kan het combineren met transparantere in-betweens een mooie keuze zijn, omdat een verduisterend effect hier minder belangrijk is.