RAAMDECORATIE

[su_carousel source=”media: 198,197,196,199,200,201,203,202″ width=”740″ height=”440″ items=”1″]

In onze ruim bemeten showroom presenteren wij op meer dan 200 m² een ruim assortiment van stoffen van bekende merken zoals ADO, Gardisette, JAB Anstoetz, Gerster enzovoort enzovoort

Onze vakkundige kennis en ervaring in de woningstoffering is in de wijde omstreken sinds generaties befaamd. Advies en kundige ondersteuning is vanzelfsprekend en montage van onze producten is ook, bij en door ons mogelijk.

Wij beschikken over een eigen naaiatelier met ervaren en gekwalificeerde medewerkers. Dus zowel gordijnen, vouwgordijnen, raampanelen en meer worden dus in eigen huis verwerkt.

 

Gordijnen

Gordijnen zorgen voor een beperkte lichtinval en dat nieuwsgierige blikken buiten blijven . Maar bovenal zorgen ze voor een knusse sfeer in de kamer. Gordijnen worden aan de muur of aan het plafond bevestigd op de breedte van het raam of over de gehele of gedeeltelijke breedte van de muur. Het gebruik van een gordijnroede- of rails is hierbij een populaire variant. Door middel van ringen of lussen hang je de stof aan de ‘stok’. Met runners, die je aan de gordijnstof vastmaakt, hang je gordijnen aan een rail. Je kunt hiermee ook heel mooi verschillende soorten plooien aanbrengen in de gordijnstof, wat voor een speels effect zorgt.

Vitrage

gordijn10

Mertens-Hermanns heeft een grote collectie vitrage. Geschikt voor elk type raam en verkrijgbaar in talloze kleuren zodat het exact bij uw interieur past. Samen met de overgordijnen kan vitrage een geheel vormen. Dit kan een bepalend element in uw interieur zijn

Overgordijnen

gordijn9

Overgordijnen zijn de sfeermakers in het interieur. Ze geven warmte en huiselijkheid! Een goed advies bij uw zoektocht naar de juiste stof, kleur en dessin is daarom van groot belang!

Wij bieden advies en keuze in een ruime collectie kamerhoge stoffen welke naadloos worden geconfectioneerd.

Tevens hebben wij een grote collectie breedte-stoffen van zachte velours-stoffen in harde kleuren tot stoffen met bijzondere dessins, ontworpen door vooraanstaande designers. De collectie is zodanig opgebouwd, dat voor elk interieur een passend ontwerp in een superieure stof te krijgen is.

 

Inbetweens

gordijn11

Wat is een in-between?

Als je de term letterlijk vertaalt, heb je daar het antwoord al: een in-between is als het ware een  ( transparant ) tussengordijn,  Door zijn zichtdichtheid is een in-between een kwalitatief hoogstaande raambekleding, welke overdag gesloten kan worden voor de benodigde privacy, terwijl je nog wel licht naar binnen laat stralen. Een in-between is dus een hele lichte en luchtige raamdecoratie die de perfecte basis vormt voor een dubbellaagse raambekleding.

Het verschil met een transparant gordijn is dat een in-between meestal een dessin heeft. Hierdoor onderscheidt de in-between zich echt van een standaard, effen transparante stof. Daarnaast zijn in-betweens in de regel iets dikker qua stof, wat een luxere uitstraling geeft. Ook kan een in-between slechts deels doorschijnend zijn, bijvoorbeeld als een stof van verschillende transparante en niet-transparante banen is gemaakt of in zijn geheel bewerkt is met een patroon. In-betweens zijn dunner dan overgordijnen en zorgen voor meer privacy dan transparante gordijnen.

Cordon

Cordon is de naam van een collectie soepele koordgordijnen gemaakt van brandvertragend Trevira CS, in diverse sprekende kleuren, die zorgen voor een subtiel en decoratief interieur. De garens zijn heel licht waardoor ze erg beweeglijk zijn en zorgen voor een afscheiding die niet statisch is, maar tegelijk toch een bepaalde geborgenheid geeft. Het gordijn kan gebruikt worden voor ramen, maar ook voor afscheiding van een ruimte of voor een wand, verkrijgbaar in hoogtes tot circa 400 cm.

 

Panelen

[su_carousel source=”media: 231,230,229,227,228″ width=”740″ height=”440″ items=”1″ title=”no” autoplay=”7000″ speed=”800″]

Wat zijn paneelgordijnen

Paneelgordijnen bestaan uit verticale banen stof die met elkaar een gordijn vormen. De panelen zitten aan de bovenkant bevestigd aan een rail en kunnen eenvoudig langs elkaar open en dicht worden geschoven. De breedte van de panelen kan variëren van 50 tot 120 centimeter. Elke paneel heeft aan de onderkant een lat, waardoor het gordijn verzwaard wordt. Hierdoor hangt het gordijn altijd mooi strak. Door jouw huis te voorzien van paneelgordijnen kun je onder andere genieten van zonwering, privacy en extra isolatie. Daarnaast kunnen paneelgordijnen met hun strakke en moderne uitstraling ook nog eens een mooie toevoeging zijn aan jouw interieur.

Paneelgordijnen laten de kamer groter ogen. Dit komt doordat paneelgordijnen vaak over de volledige lengte van de kamer hangen en vaak ook erg breed zijn. Hierdoor oogt de kamer langer en breder. Paneelgordijnen zijn ideaal als raambedekking voor grote ramen of schuifpuien. Ook kun je paneelgordijnen gebruiken als scheidingswand om een ruimte te scheiden. Hiermee kun je als het ware een extra kamer creëren en genieten van meer privacy. Daarnaast kunnen paneelgordijnen als decoratie natuurlijk ook erg mooi staan in jouw interieur.

Keuzevrijheid

Een groot voordeel aan paneelgordijnen is de grote keuzevrijheid. Paneelgordijnen zijn verkrijgbaar in verschillende stoffen, kleuren en dessins. Paneelgordijnen kun je voor het grootste deel zelf samenstellen. Het is dan ook leuk om het gordijn zo samen te stellen zodat het perfect aansluit op jouw interieur. Kies bijvoorbeeld voor een effen gordijn om een strakke uitstraling te creëren en kies voor een gordijn met een motief voor een knusse of retro uitstraling.

Sfeer

Paneelgordijnen passen met hun stijlvolle uitstraling vooral goed bij een strak en modern interieur. Je kunt kiezen voor transparante of lichtdoorlatende paneelgordijnen in de woonkamer. Hierdoor blijft het lekker licht in huis, maar heb je wel minder last van felle zonnestralen en inkijk. Paneelgordijnen in verduisterende stof zijn iets minder bekend, maar zijn wel ideaal voor in de slaapkamer.


Vouwgordijnen

[su_carousel source=”media: 238,239,241,242,244,243,240″ width=”740″ height=”440″ items=”1″ title=”no” autoplay=”7000″ speed=”800″]

Jouw vouwgordijn perfect gemaakt / zorgeloos goed – Onze vouwgordijnen worden met zorg op maat gemaakt. Succesvolle kwaliteiten, stoffen die zich stuk voor stuk bewezen hebben op het gebied van vouwgordijnen. Voeren van vouwgordijnen is tevens mogelijk, dit beschermt de gordijnstof niet alleen tegen verkleuring, maar zorgt ook voor demping van geluid en heeft een isolerende werking. Een mooi geconfectioneerd vouwgordijn geeft jarenlang plezier.

Wij bieden voor elk huis de beste oplossing in vouwgordijnen. Met vouwgordijnen zijn vele sferen te creëren en door de grote verscheidenheid in kleur en dessin passen ze in ieder type interieur; van klassiek tot modern, toepasbaar tot een breedte van circa 400 cm! Talloze uitvoeringen vouwgordijnen zijn leverbaar: met baleinen aan de voor- of achterzijde, met volant, wel of niet gevoerd, of een top down model.

De vele transparantie niveaus van onze collectie vouwgordijnen zorgen altijd voor een optimale lichtbeheersing, elk gewenst doorkijk-niveau is bereikbaar. We kunnen daarmee de beste lichtinval en sfeer voor jouw ruimte bieden.

 

Klassieke raamdecoratie

Dit gedeelte van het vak beheersen wij uit de kunst.

Onze grote schat aan ervaring, opgebouwd in decennia, staat garant voor een hoge kwaliteit van materiaal en uitvoering.

Laat je vrijblijvend adviseren

Scroll naar boven