VLOEREN

 

Vloerbedekking

Vloerbedekking oubollig? Absoluut niet. Een kleed van goede kwaliteit, en goed gecombineerd, misstaat absoluut niet in een modern interieur. En met de volgende tips geniet je er het langst van.

Kwaliteit

Investeer in duurzame vloerbedekking van kwaliteit. Garens van hoge kwaliteit (zoals polypropyleen) gaan langer mee en zijn makkelijk schoon te houden. Of vraag naar vloerbedekking op basis van polyamide vezels. Die blijven lang glanzend.

Ondertapijt

Leg je vloerbedekking altijd op een ondertapijt, ook als dat niet per se hoeft bij jouw soort vloerbedekking. Door het ondertapijt blijft de vloerbedekking langer mooi en voorkom je oneffenheden in de ondervloer. Bovendien geeft het een extra luxe gevoel.

Bescherming

Om gaatjes en slijtage te voorkomen, is het raadzaam een beschermplakkertje te gebruiken bij alles wat je op de vloer zet. Op een website zoals www.scratchnomore.nl vind je allerlei soorten bescherming specifiek voor jouw vloer en meubels. En ook: niet vaker dan één keer per week stofzuigen. Dan blijft je zachte kleedje langer zacht.

Vlekkenwijzer

Raak niet ontmoedigd; tapijt is tegenwoordig uitstekend te reinigen. Inmiddels bestaat er een spulletje voor bijna elk soort vlek. Struin het internet af op zoek naar vlekkenwijzers en grote kans dat je de vlek eruit krijgt.

De juiste keuze

Als het op de slaapkamer aankomt, mag je echt wel investeren in een goed, superzacht kleed. Daar geniet je er het meest van wanneer je met blote voeten uit bed stapt. En daar vindt er de minste slijtage plaats van schoenen-dragende bezoekers. Toch een duur kleed of tapijt in de woonkamer? Zorg voor een deurmat in de hal, zodat mensen in ieder geval met schoongeveegde schoenen binnenkomen.

PVC Design vloeren, Vinyl

PVC-vloeren: het nieuwe laminaat

Bij het kiezen van een vloer denk je vaak meteen aan parket of laminaat. Maar heb je al eens aan pvc gedacht? Pvc-vloeren maken een opmars. En dat is ook niet zo vreemd, want de voordelen stapelen zich op.

Een pvc-vloer gaat lang mee, is gemakkelijk schoon te houden en is – wel zo fijn – heel erg mooi. Met de technieken van tegenwoordig is het mogelijk om pvc-vloeren te maken die niet van houten vloeren te onderscheiden zijn.

Pvc vloer isolerend

Pvc is ook fijn voor de onderbuurman, want het loopt super zacht. En als je ook je voeten wilt verwennen combineer je pvc met vloerverwarming. Door de goede warmtegeleiding werkt je vloerverwarming nog efficiënter ook. Zo bespaar je meteen op de energiekosten. Daarbij is het pvc ook nog eens makkelijk te leggen, want waar je met laminaat aan de slag moet met een zaag, snij je pvc gewoon op maat met een stanleymes.

Pvc verrassend veelzijdig

Ben je fan van hout? Of val je juist op natuursteen? Met pvc is het allemaal mogelijk: het kleurenpalet is eindeloos. Omdat pvc in zoveel verschillende motieven komt, kun je makkelijk variëren. Denk er bijvoorbeeld eens aan om een deel van je vloer een houtmotief te geven en een ander deel het motief van natuursteen. Zo heb je in een grote ruimte toch de gezelligheid van een hoek.

PVC of laminaat

Het kan heel goed mogelijk zijn dat je twijfelt tussen een laminaatvloer of een PVC-vloer. Logisch, want de look & feel van beide varianten zijn vrijwel gelijk. Ook zijn beiden onderhoudsvriendelijk. Let wel op: laminaat is gevoeliger voor water. Ben je dus op zoek naar een geschikte vloer voor de badkamer, kelder of keuken? Dan is PVC your best choice. Echt luxe is een heerlijke vloerverwarming, welke het best met PVC is te combineren. Deze laat namelijk de warmte beter door. Qua prijs valt een PVC-vloer in de regel iets duurder uit dan laminaat. Welke prijsklasse je ook kiest, kies altijd voor kwaliteit. Een vloer gaat lang mee en is letterlijk de basis voor de rest van je interieur!

Interieur advies

Met de eindeloze variatie in kleuren en patronen van pvc vloeren is het raadzaam om bij de aanschaf er van bij jouw interieurspecialist ook advies in te winnen over bijpassende raam en wanddecoratie. Bijpassende gordijnen en behang bijvoorbeeld. Het moet wel allemaal kloppen. Vraag ons om advies !

Linoleum / Marmoleum

Heb jij vroeger op school ook gestempeld met linoleum? Weet je nog? In allerlei vormen, prints en figuren kon je de mooiste stempels zetten. Linoleum is ook uitstekend geschikt als vloerbedekking.

Linoleum is een oud natuurlijk product dat is opgebouwd uit lijnzaadolie, kurk, hars, zaagsel, jute, kalksteen en pigmenten. Een voordeel van deze vloer is de lange levensduur en de nieuwe look die je linoleum simpel kan geven.

Met een nieuwe vloercoating creëer je een compleet andere uitstraling van je interieur. Van transparant en dekkend tot donker en licht, linoleum kun je eenvoudig opnieuw schilderen. Als je overgaat tot schilderen is het belangrijk dat je de vloer eerst behandelt. Wanneer er veel was aanwezig is, moet de vloer eerst gestript worden. Haal de oude laag er zorgvuldig af en ga daarna over tot schilderen.

Houd je van speelse en creatieve figuraties in je interieur? Linoleum biedt talloze dessins en de figuren kunnen eenvoudig in de vloer gesneden worden. Zo kun je de vloer helemaal naar je eigen zin maken. Voor een uniek effect kun je ook spelen met het formaat van de vloer. Door het linoleum langs de muren naar boven door te laten lopen, creëer je hele gave borderranden. Leuk om mee te decoreren, een mooie vaas op de rand en het beeld is compleet.